Slepované perníčky s povidly

Recepty na perníčky

Připravíme si mísu, ve které smícháme mouku s cukrem, vejci a Herou. Dodáme med a všechny ostatní ingredience a vypracujeme těsto.

Když jsme hotovi, zabalíme těsto do fólie a dáme do druhého dne do lednice. Další den pak vyválíme na plát a třeba za pomoci vykrajovaček se dáme do přípravy nejrůznějších tvarů. Plech vyložíme pečícím papírem a dáme péct do trouby na 175 °C na dobu zhruba deseti minut. Hotové perníčky k sobě slepujeme povidly a následně můžeme namočit do rumové polevy.

Na rozležení bude třeba doba přibližně dvou až tří týdnů.

Ingredience:

0,4 kg hladké mouky
140 g moučkového cukru
100 g medu
60 g Hery
jedno celé vejce
1 polévková lžíce kakaa
jedna a půl kávové lžičky jedlé sody
1 kávová lžička perníkového koření
1 kávová lžička skořice
povidla