“Raffaelo” v čokoládě

Recepty na vánoční cukroví

Tuk rozpustíme na mírném ohni, přidáme sušené mléko nebo smetanu. Vlnky dáme do plastového sáčku a rozdrtíme je paličkou na maso.

Do rozehřátého tuku nasypeme drobečky podrcených vlnek a cukr. Hmotu propracujeme a necháme vychladnout. Lžíci oddělujeme kousky a tvoříme kuličky. Ty přelijeme čokoládovou polevou, do které jsme vmíchali nahrubo nasekané ořechy, a necháme ztuhnout.

Ingredience na přípravu “Raffaela” v čokoládě:

250 g ztuženého tuku
5 lžic sušeného mléka nebo smetany do kávy
150 g oplatek vanilkové vlnky
1 lžíce moučkového cukru

Na ozdobení:

100 g čokoládové polevy
2 lžíce nahrubo nasekaných ořechů