Perníkové srdce

Recepty na perníčky

Máslo s cukrem ušleháme do pěny. Postupně střídavě s mlékem vmícháváme vejce a perníkové koření s moukou, mletou kávou a práškem do pečiva. Předehřejeme troubu na 180 °C.

Těstem naplníme vymaštěnou formu a pečeme 50 – 60 minut. Vyklopíme na kuchyňskou mřížku a necháme vychladnout. Pak srdce vodorovně rozřízneme.

Kdoulové želé ohřejeme a utřeme dohladka. Potřeme jím spodní díl, vrchní na něj přiložíme.

Na polevu rozpustíme ve 4 – 5 lžicích horké vody moučkový cukr a mletou kávu. Polevou celé srdce potřeme. Na teplou polevu přitiskneme moka zrna a sekané pistácie a necháme zaschnout.

Ingredience na asi 12 kousků:

Těsto:

200 g másla
150 g cukru
4 vejce
2 lžičky perníkového koření
300 g hladké mouky
2 lžičky jemně mleté kávy
1 balíček prášku do pečiva
4 – 5 lžic mléka

Náplň:

3 lžíce kdoulového želé

Ozdoba:

200 g moučkového cukru
1 lžička jemně mleté kávy
čokoládová moka zrna
sekané pistácie

Mimoto:

forma ve tvaru srdce
trocha tuku