-
Perníkové srdce
-
Máslo s cukrem ušleháme do pěny. Postupně střídavě s mlékem vmícháváme vejce a perníkové koření s moukou, mletou kávou a práškem do pečiva. Předehřejeme troubu na 180 °C.
Těstem naplníme vymaštěnou formu a pečeme 50 – 60 minut. Vyklopíme na kuchyňskou mřížku a necháme vychladnout. Pak srdce vodorovně rozřízneme.
Kdoulové želé ohřejeme a utřeme dohladka. Potřeme jím spodní díl, vrchní na něj přiložíme.
Na polevu rozpustíme ve 4 – 5 lžicích horké vody moučkový cukr a mletou kávu. Polevou celé srdce potřeme. Na teplou polevu přitiskneme moka zrna a sekané pistácie a necháme zaschnout.
Ingredience na asi 12 kousků:
Těsto:
200 g másla
150 g cukru
4 vejce
2 lžičky perníkového koření
300 g hladké mouky
2 lžičky jemně mleté kávy
1 balíček prášku do pečiva
4 – 5 lžic mlékaNáplň:
3 lžíce kdoulového želé
Ozdoba:
200 g moučkového cukru
1 lžička jemně mleté kávy
čokoládová moka zrna
sekané pistácieMimoto:
forma ve tvaru srdce
trocha tuku