-
Marokánky
-
Marokánky u nás popravdě nemají příliš velkou tradici, letos je ale chceme zkusit. Návod jsme dostali od Mirky z Valmezu, která je na pečení šampión.
Smícháme smetanu ke šlehání s moukou a cukrem a dáme vzniklou směs na chvilku povařit. Doplníme oloupané mandle promíchané s pomerančovou kůru a za soustavného míchání vaříme až do doby, než nám směs nezhoustne.
Uvařenou směs nyní stáhneme a na plech dáváme po lžičkách hmotu, kterou rozetřeme do tvaru placičky. Marokánky se pečou př teplotě 170 °C. Když jsou marokánky hotové, potřeme je čokoládou.
Ingredience:
130 ml smetany ke šlehání
40 g krupicového cukru
30 g hladké mouky
20 g másla
pomerančová kůra
loupané mandle
čokoláda na vaření