Čokoládové rumové koule

Recepty na vánoční cukroví

Rozinky rozsekáme na malé kousky. Změklý tuk utřeme s moučkovým cukrem, do hmoty zamícháme čokoládu, rozinky a všechny ostatní přísady.

Hmotu necháme v chladničce ztuhnout. Poté tvarujeme středně velké kuličky. (Aby se vešly do papírového košíčku.) Namočíme je v rozehřáté čokoládové polevě a navrch přitiskneme půlku ořechu, do poloviny namočenou v čokoládě. Necháme oschnout a zdobíme stříkanou bílou polevou.

Ingredience na přípravu čokoládových rumových koulí:

100 g rozinek máčených v rumu
140 g moučkového cukru
100 g strouhaných ořechů
100 g kokosové moučky
60 g másla
100 g strouhané čokolády

Čokoládová poleva:

půlky ořechů na ozdobení
trošku bílé polevy