Růžová kostka

Recepty na vánoční cukroví

Mandle spaříme a oloupeme. Jemně je umeleme nebo nastrouháme a smícháme s cukrem, esencí a vodou. Vypracujeme tužší hmotu, kterou vytvarujeme do podlouhlého obdélníku vysokého asi 2 cm a uložíme do chladničky.

Ztuhlou hmotu pokrájíme na kostky a přelijeme punčovou polevou. Před podáváním můžeme ještě zdobit čepičkou máslového krému a kandovanou višní.

Příprava punčové polevy:

Prosetý moučkový cukr a další přísady utřeme dohladka.

Ingredience na přípravu růžové kostky:

200 g mandlí
200 g moučkového cukru
1 – 2 kapky mandlové esence
voda podle potřeby

Punčová poleva:

125 g moučkového cukru
2 lžíce punče
2 lžičky horké vody
2 kapky oleje